Weekly Lessons

TANGO ARGENTINO IN

HELSINKI

2017© Hernan Ohaco & Kaisa Saarinen – Classes/Performance/Production

WEEKLY LESSONS

Monday Classes
Maanantai – Monday

Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniementie 6

18-19 Alkeet- Beginners

19.-20 Jatko I – Intermediate I

21.00 Special Themes according to teacher

Prices will be 15eur for a single class and 95 for 8 times card

Ilmoittaudu pasional.fi@gmail.com tai tule suoraan tunnille!

Register pasional.fi@gmail.com or come straight to lessons!

Tunneille voi tulla oman parin kanssa tai ilman! You can sign up with or without partner!
Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum-ja Virikesetelit.

Tuntien tasokuvaukset – Description of the different class levels:

Kehittyminen ja taidot ovat aina yksilöllisiä, tunnit voit valita oman arviosi mukaan tai kysyä suosituksia opettajilta. Voit myös halutessasi osallistua kahdelle peräkkäiselle eri tason tunnille. Tuntien lisäksi erittäin suositeltavaa on oma vapaaharjoittelu ja tietysti tanssista nauttiminen milongoissa!

Development and skills are always individual, you can take lessons according to your own feeling or ask advice from teachers. You can also take two consecutive lessons, even though they have different levels. It is very recommendable to start practice and dance at the milongas from the beginning!

All levels – kaikki tasot

Tunnit ovat tarkoitettuja kaikentasoisille tanssijoille, yleensä esim. naisten ja miesten tekniikkaa, erityisteemoja, musikaalisuutta jne. Vähintään intensiivialkeet on kuitenkin hyvä olla käytynä.

“For all levels” usually refers to drop-in classes, and they include training in technique for men or women, musicality classes etc. To get the full benefit, it is recommended to take at least an intensive basic course beforehand.

Alkeet – Beginners

Kurssi alkaa perusteista – et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Myös aikaisemmin tanssineille, joilla on ollut taukoa treenaamisessa, tai pariskunnille, joista toisella ei ole aikaisempaa kokemusta.

Course for those starting from scratch, you don’t need any previous dancing background. It is also good way to start dancing again after breaks in training, and is great for couples of which one person doesn’t have previous experience.

Jatko I – Intermediate

Pärjäät hienosti, jos sinulla on jonkin verran tanssikokemusta argentiinalaisesta tangosta ja hallitset hyvin perusasiat, tasapainon ja idean seuraamisesta ja viemisestä.

You will do well, if you have some experience of tango, master the basics, balance and got the idea of leading and following.

Jatko II – Edistyneet/ Intermediate II / Advanced

Tunneilla oletetaan kurssilaisten hallitsevan argentiinalaisen tangon elementit ja opetus etenee yleensä melko nopeasti

In classes it is expected that students are clear with the most common elements of tango and social dancing, the teaching tempo is quite fast

Edistyneet+ – Advanced

Tunnit kokeneille tanssijoille, yleensä sisältävät haastavampia elementtejä, yksityiskohtia, ilmaisuun liittyvää ohjausta, koreografisia elementtejä, syvempää musiikin tulkintaa.

Lesson are planned for more experienced students, normally including more challenging elements, details, interpreting music creatively, choreographic elements.

Hio taitojasi yrityksessä Tango Academy Pasional

Haluatko oppia tango, mutta eivät tiedä minne mennä? No, sinun ei tarvitse katsoa pidemmälle, koska Tango Academy Pasional kursseja sai selkäsi. Meillä on ryhmä ammatillisia tanssinopettajia ja yksityistunteja, jotka hiovat tanssitaitojasi. Kommunikointi ei ole ongelma, koska opettajamme voivat puhua englanniksi, espanjaksi ja suomeksi. 

Ymmärrämme, että jokaisella yksilöllä on oma oppimisvauhtinsa. Helpottaaksesi sitä voit valita oppitunnit taitoarviosi mukaan. Voit myös pyytää keneltä tahansa opettajalta tanssiluokan suosituksia. Suosittelemme myös, että sisällytät vapaa-aikaa kurssiaikatauluusi, jotta voit levätä tai harjoitella itse. 

Tässä ovat luokat saatavilla Tango Academy Pasional:

Kaikki tasot

Tämä luokka on tarkoitettu kaikille tanssijoille. Sitä pidetään myös drop-in-luokan jossa koulutus tekniikoita ja erityisiä tanssi teemoja miehille ja naisille otetaan käyttöön. On kuitenkin suositeltavaa ottaa mitään intensiivistä perus tanssikurssi ennen kuin osallistut tähän luokkaan. 

Perusteet (Aloittelijat)

Tämä on kurssi, jossa kaikki perusasiat opetetaan askel-askeleelta. Et myöskään tarvitse mitään kokemusta osallistuaksesi tähän luokkaan. 

On erittäin suositeltavaa olla aktiivinen ja osallistua niin paljon kuin voit saada enemmän kokemusta. 

Jatko-osa 1 (Keskitaso)

Jos tiedät jo argentiinalaisen tangon perusteet, voit nyt ottaa tämän luokan. Opettajat opettavat edelleen perusasioista, mutta lisättyihin oppiaiheisiin. Tempo on myös nopeampi kuin aloittelijan luokassa.

Jatko-osa 2 (Edistynyt) 

Jos teet hyvää edellisessä luokassa, on suositeltavaa liittyä Jatko 2. Siellä elementtejä Argentiinan Tango opetetaan nopeammin ja pitkälle tempo. 

Kehittynyt  

Tämä on luokka opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kaikki aiemmat kurssit. Kokeneet tanssijat voivat myös liittyä tähän luokkaan. 

Useimmat asiat opetetaan tässä luokassa ovat enemmän ilmaisun tanssiessaan, koreografiset elementit, haastavatyylejä, ja miten oikein tulkita musiikkia. 

Yksityiset oppitunnit 

Jos haluat nopeuttaa edistymistä ja saada enemmän henkilökohtaista palautetta, voit käyttää yksityisiä oppituntejamme. 

Tämä on myös suositeltavaa niille, jotka ovat tiukkoja aikatauluja tai niille, jotka oppivat paremmin kahden-on-one istuntoja. Tämä luokka on saatavilla sekä aloittelijoille että edistyneille tanssijoille. 

Parasta on, että voit ottaa tämän oppitunnin itse tai kumppanin kanssa. Useimmat luokat ja harjoitukset räätälöidään myös riippuen tanssitaitoja.

Ota yhteyttä

Voit tallentaa paikkasi lähettämällä sähköpostia tai soittaen meille numeroon +358 40 5815347. On myös suositeltavaa soittaa aukioloaikoina, jotta henkilökuntamme voi vastata suoraan huolenaiheisiisi. 

Jos sinulla on kiireinen aikataulu, voit aina lähettää huolenaiheesi sähköpostitse. Palaamme asiaan niin pian kuin voimme.

Argentiinalaisen tangon taide

Argentiinan Tango sai alkunsa Buenos Airesin ja Montevideon lähiöissä. Se on pohjimmiltaan sosiaalinen tanssi 2/4 tai 4/4 rytminen aika allekirjoitus ja kaksi tai kolme toistuvaa osaa. 

Se koostuu useista tanssityylejä, jotka on kehitetty eri alueilla, aikakausia, vastaus väkijoukon, ja jopa vaatteet suuntaus. 

Mitä hämmästyttävää Argentiinan Tango on, että sinun täytyy tuntea musiikkia ja anna tunteesi mennä rytmi ja tanssi nopeus. 

Haasteellista tämän tanssin oppimisessa on se, että se perustuu voimakkaasti improvisaatioon. Vaikka on olemassa malleja liikkeitä opettanut ohjaajien, on johtaja ja seuraaja. Tämä on syy, miksi suosittelemme aloittelijoille ja välituotteille ottaa tanssitunteja. 

Elementit

Kun se tulee Argentiinan Tango, on myös elementtejä sinun täytyy harkita. Nämä elementit ovat mitä tekee tästä tanssimuoto ainutlaatuinen. Nämä tekijät ovat: 

Omaksua

Argentiinan Tangossa tanssijan rinta on lähempänä toisiaan kuin lantiotaan. Itse asiassa on olemassa kahdenlaisia syleilyjä, avoin ja läheinen omaksua. 

Läheisessä syleilyssä johtajan ja seuraajan rinta ovat kosketuksissa heidän päänsä koskettaa tai hyvin lähellä toisiaan. 

Toisaalta, avoin omaksua mahdollistaa molempien tanssijoiden päättää, kuinka paljon tilaa on välillä. On kuitenkin aina oltava läheinen kosketus, kuten käsivarret.

Koska koreografia on enimmäkseen improvisoitu, kumppanien välillä on oltava selkeä viestintä. Tämä auttaa molempia tanssijoita kommunikoimaan tehokkaasti. 

Kävely  

Cross ja rinnakkaisten järjestelmän kävely ovat yleisimpiä vaiheita Argentiinan Tango. Cross-system walk, johtaja vapaasti vaiheet hänen vasen jalka ja kumppani seuraa. Toisaalta rinnakkaisjärjestelmän kävely on, jos on epätasainen tai kontrasti kävely välillä. 

Mikä tekee siitä erilaisen kuin tanssisali tango on, että molemmat tanssijat on joustava. Johtajan pitäisi pystyä muuttamaan painoaan jalasta toiseen, kun taas seuraajan paino pysyy muuttumattomana. 

Tursoja

Seuraavassa on joitakin koodeja, joita käytetään enimmäkseen Argentiinan Tango:

Kutsu Tanssi  

Kutsu on perinteisesti tehty päännuutin tanssija, joka teki katsekontaktin toisen tanssijan kanssa.  

Etusijalle ne, jotka ovat tällä hetkellä Dancing 

Varmista, että et koskaan kävele tanssilattian yli, kun ihmiset tanssivat. Jos löysit kumppanin, on suositeltavaa kävellä tanssilattian reunan ulkopuolella. 

Kun tanssilattia on täynnä

Jos lattialla on paljon tanssijoita, liikkeiden pitäisi mukautua väkijoukon kokoon. Minimoi suuret lakaisuvaiheet, jotta et törmää muihin tanssijoihin.

Tanssilattian tieoikeus 

Tanssilattialle pääseminen voi olla hankalaa, varsinkin jos tanssijoita on paljon. Ennen tuloa, sinun täytyy luoda katsekontakti tanssijoita lähestyy vasemmalle välttää törmäyksen.

Pariskuntien välinen etäisyys

Ei ole väliä kuinka hyvä musiikki on, on silti tärkeää olla tietoinen etäisyys sinun ja kumppanisi. 

Välttää törmäämättä muiden ihmisten kanssa, varmista, että on tarpeeksi etäisyyttä sinun ja muiden pariskuntien. Varo astumatta taaksepäin, koska saatat häiritä muita. 

Palautteen antaminen

Ei ole hyväksyttävää antaa palautetta tai korjata jonkun askeleita tanssin aikana. Se vie pois tanssilattian molemminpuolisen nautintoa ja romanttista tunnelmaa.

Eri Argentiinan Tango Styles

Kyse ei ole vain tanssia kumppanin kanssa, se on myös eri tyylejä, jotka tulevat sen kanssa. Seuraavassa on joitakin yleisimpiä Argentiinan Tango tyylejä sinun pitäisi tietää: 

Huvila Urquiza Style

Se on tyyli tango jossa se on yleensä tanssitaan pystyssä kehon ryhti ja lähellä omaksua.

Milonguero-tyyli 

Se on tanssinut hieman nojaten kantaa jossa tummiesten molemmat tanssijat ovat lähes koskettavat. Milonguero on myös yleensä tanssii kanssa lähellä omaksua naisen oikea olkapää lähes koskettaa hänen kumppaninsa vasen olkapää. 

Orillero-tyyli

Se on vanhempi tyyli tango, joka sai alkunsa kaduilla Buenos Aires. Se on yleensä tanssitaan pystyssä kehon ryhti, jossa omaksua voi olla joko lähellä tai avoin. Nainen saa myös itsenäisesti siirtää lantion ja vartalon. 

Canyengue-tyyli 

Se tunnetaan historiallinen muoto tango käyttöön 1920-luvulla ja 30-luvun alussa. Embrace on tyypillisesti lähellä hieman taivutettu polvet kuin tanssijat liikkuvat. Vaiheet ovat myös lyhyitä, mutta liioiteltuja kehon liikkeitä korostaa koreografia.

Fantasia-tyyli  

Se on erittäin samanlainen kuin Villa Urquiza, mutta käyttää dramaattisempia aiheuttaa, ganchos, ja korkea boleos. Tämä tyyli on kehitetty taukojen aikana sosiaalisen tanssin ja lopulta kuljettaa lavalle. 

Nestemäinen tango

Se on yhdistelmä lähellä ja avoin omaksua mahdollistaa integroinnin eri tango tyylejä. Vaikka se on hiljattain käyttöön, sitä käytetään laajalti tanssijoita.  

Tango de Salon

Se on yhdistelmä tango tyylejä, kuten Villa Urquiza ja Milonguero. Se on kuitenkin sosiaalinen tanssi, jota esiintyy yleisesti sosiaalisissa salongeissa näyttelyiden tai tanssisaleiden sijaan.   

Club-tyyli 

Se on rytminen ominaisuuksia Milonguero mutta pystyssä kehon ryhti ja lähellä omaksua Villa Urquiza. Tanssijat voivat myös löysätä omaksua, jotta nainen voi kääntyä vapaasti turvautumatta liikaa hänen kumppaninsa.

Tango Escenario  

Se on tyyli tango, joka on yleensä suoritetaan vaiheessa osoittaa. Se on myös yhdistelmä Villa Urquiza, Orillero, ja Nuevo Tango. 

Mikä tekee siitä erilaisen kuin muut tyylit on, että se on hyvin balettinen luonteeltaan ja ominaisuuksia moderni tanssiportaita. 

Tulet varmasti kohtaavat nämä tyylit, kun liityt tunneillemme. Itse asiassa Argentiinan Tango auttaa paljon parantamaan joustavuutta ja kehon koordinaatiota. Parasta on, että voit myös tavata ja seurustella muiden tanssijoiden kanssa!