Metavaatimaton alku Tango: Sen lyhyt historia

Tangon nöyrä alku: sen lyhyt historia

Tango on ilmeikäs kumppanitanssi tai sosiaalinen tanssi. Se alkoi 1800-luvun lopulla Rio de la Platan rajoja pitkin – kahden kulttuurin yhdistyminen. Sitä tanssivat Buenos Airesin ja Montevideon alemman luokan piirit. 

Tämä oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten maahanmuuttajien, kuten entisten orjien ja muiden työväenluokan ja alempien luokkien, suosikkitanssi. Tanssi on yhteistyössä tangomusiikin kanssa. He kutsuivat sitä “maahanmuuttajien musiikiksi”. Sekä tangotanssia että tangomusiikkia soitettiin baareissa ja suurissa tilaisuuksissa. Tämä oli genren hidas nousu maassa. 

Nopeasti eteenpäin 1900-luvun alkuun tanssi sai kuuluisuutensa ja levisi nopeasti Etelä-Amerikasta, sitten joillekin Pohjois-Amerikan ja Euroopan osille. Sen toivat varakkaat argentiinalaiset, jotka matkustivat maailman moderneihin kaupunkeihin. Tangon vaikutuksen kasvu johti erilaisten tyylien ja versioiden syntymiseen.

Tangon tyylit

Varhaiset tangot olivat vilkkaita ja täynnä voimaa, kunnes se muuttui voimakkaaksi suruksi ja hitaammiksi liikkeiksi. Vaiheet ja jalkatyön tahdistus vaihtelevat kulttuurista toiseen. Katso alla tangon eri tyylit.

  • Argentiinalainen tango: Tämä tyyli koskee enemmän musiikkia. Tanssi taas on nopeampi ja enemmän improvisoituna. Koko rutiinin aikana kumppanit tanssivat tiukassa syleilyssä. Sitten sekä johtaja että seuraaja rikkovat läheisyyttään, kun he muodostavat yhteyden käsivarren pituudelta. 
  • Uruguayn tango: Samanlainen kuin argentiinalainen tango, tämä tyyli eroaa musiikistaan. Mutta se yhdistetään myös muihin tyyleihin, kuten Milonga, Vals ja Candombe.
  • Tango Nuevo: Tango Nuevo tarkoittaa uutta tangoa. Tämän teki nuoremman sukupolven tangomusiikki, jossa he sekoittivat sen elektronisiin musiikkityyleihin.
  • Tanssisali Tango: Tämä tyyli eroaa tangon alkuperäisistä juurista. Tanssisali Tango oli erittäin vauhdikas varakkaiden musiikkiteollisuuden aloilla Euroopassa, Amerikassa ja Hollywoodissa.
  • Suomalainen tango: Tango tuli maahan vuonna 1913. Alkuperäiset askeleet ja tahdistus kuitenkin muuttuivat, koska maan kansanmusiikki vaikutti siihen.

Jokaisen tango-tyylin tekniikat perustuvat heidän musiikkinsa tempoon. Argentiinalla ja Uruguayssa on nopeampi tahdistus, joten heidän kehonsa keskipiste liikkuu ensin, sitten heidän jalkansa tukevat. Suomeksi heidän tyylinsä tanssitaan aina molliavaimessa. Joten kumppanit ovat matalassa asennossa, joka antaa heille mahdollisuuden edetä ilman liikkumista ylös ja alas.

Ota yhteyttä

Jos pidit tältä sivulta luetusta ja sinulla on kysyttävää, voit soittaa Tango Academy Pasional -kursseille. Tiimimme keskustelee mielellään kanssasi tangosta sekä tarjoamistamme luokista, hinnoista ja aikatauluista. Löydät yhteystietomme napsauttamalla tätä: Ota yhteyttä. 

Leave a Reply